GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA  
   
 

És un conjunt d'exercicis posturals rítmics; les primeres tècniques hipopressives van ser creades l'any 1980 per Marcel Caufriez (fisioterapeuta belga) amb l'objectiu de buscar una gimnàstica abdominal que fos beneficiosa per la faixa abdominal sense efectes negatius sobre el sòl pèlvic [diversos estudis havien demostrat l'efecte negatiu dels exercicis abdominals clàssics sobre el to del sòl pelvic en les dones].

El sòl pelvic o periné és un conjunt de músculs i teixit conjuntiu que tanquen la part més baixa de l'abdomen; per sobre s'hi troben els òrgans de la pelvis (bufeta, recte, úter en la dona, i pròstata en l'home). Té vàries funcions, com la sexual i la defecatòria, i sobretot l'amortiguació de les pressions abdominals.

Un sòl pèlvic que no té un to muscular correcte i que, per tant, no és capaç d'amortir les forçes que li venen desde dalt, pot portar a una incontinència urinària d'esforç, disfuncions sexuals, restrenyiment terminal i, en els casos més avançats, desprendiment i descens dels òrgans de la pelvis. La dona té un factor de risc molt més elevat que l'home degut a la pròpia anatomia; algunes de les causes d'aquesta alteració poden ser l'embaràs i/o el post-part, els esports d'impacte (atletisme, aeròbic, etc) o l'excés d'abdominals dinàmics (clàssics).

La G.A.H. el que fa és tonificar la faixa abdominal invertint les pressions, de forma que el sòl pèlvic i les vísceres pugen en lloc de rebre més pressió i descendre; és un treball necessari en la recuperació post-part, però també s'utilitza com a complement de les tècniques de correcció postural, i ajuda a millorar el mal d'esquena, la respiració, el trànsit intestinal, i la funció sexual.

En el nostre centre ja estem aplicant aquest interessant i innovador treball juntament amb les nostres teràpies, amb resultats excelents.

   
   
       
  Web creada per Montse Llonch
C/ Rosalia de Castro n-48
08025 - Barcelona
telf. 93 435 45 28
Web optimitzada per Internet Explorer; Opera